• Kultura

  De Niro srdačno dočekan u Sarajevu

  SARAJEVO – Slavni holivudski glumac i najveća zvezda ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala Robert De Niro srdačno je dočekan u Sarajevu, gde su ga ispred restorana Vinoteka dočekali brojni mediji, fotoreporteri i građani.

  De Niro je prvi dobitnik specijalne nagrade Počasno Srce Sarajeva za žiotno delo, koja će mu biti uručena večeras na 22. SFF-u.

  Glumac je po dolasku u Sarajevo u Vinoteci ručao sa direktorom SFF-a Mirsadom Purivatrom, odakle su se uputili prema hotelu.

  De Niro je pozdravljen gromoglasnim aplauzom građana koji su se u trenutku njegovog dolaska zadesili ispred restorana Vinoteka.

  Izjava za medije nije bilo.

  Mnogima omiljeni holivudski glumac je ranije danas doputovao u Sarajevo, gde će početak SFF-a obeležiti prikazivanje rimejk filma „Taxi Driver“, snimljenog 1976. godine u režiji Martina Skorsesea.

  De Niro će plema planu i rasporedu proći crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, a potom će će se pokloniti publici i primiti nagradu u letnjem bioskopu Telemać – Metalac, gde će mu nagrada biti i uručena.

  Inače, Počasno Srce Sarajeva za životno delo prvi put će biti dodeljena ove godine, na 22. SFF-u.

  Upravo će De Niro imati čast da primi tu istinski vrednu nagradu za sve ono što je napravio u 50 godina svog svaralaštva, preneo je sarajevski portal N1.

  Tom prilikom, glumačka zvezda će se kratko obratiti sarajevskoj publici, a druženje sa medijima i svim zainteresovanim planirano je za sutra.

  AP Photo/Kin Cheung, file

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com