Gradovi

Deca iz Prihvatilišta delila peciva sugrađanima na Trgu

Petronijević:Grad želi da nauči decu da i oni pomažu drugima

BEOGRAD – Deca iz Prihvatilišta danas su sugrađanima na Trgu Republike delila peciva i krofne, kao izraz zahvalnosti za pomoć koju njima i Prihvatilištu Beogrđani godinama pružaju.

Građani su u prvi mah bili iznenađeni, ali su sa osmehom prihvatali „poklone“, koje su im delili mališani.

Sveže kifle, krofne i druga peciva donirala je kompanija Don Don, u saradnji sa Gradom Beogradom.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević kazao je da kroz ovakve akcije Grad želi da nauči decu da i oni pomažu drugima.

„Učimo ih da rade na sebi, da povehcavaju svoje znanje. Oni često dobijaju pomoć, a želimo da ih naučimo sada da i oni pomažu drugima, jer je to dobar način inkluzije“, rekao je Petronijević i dodao da će se slične akcije odvijati tokom februara, uz veliki broj radionica koje će im grad ponuditi.

Pedagogo iz Prihvatilišta Ivan Petrović rekao je da su deca bila srećna kad su čula za akciju, kako bi uneli malo radosti u život sugrađana, koji im često pružaju pomoć.

On je podsetio i da Prihvatilište 25. februara puni 58. godina i dodao da ta ustanova u 59. godinu postojanja ulazi rasterećena, budući da je obezbeđen novi prostor.

Aleksandar Đurišić iz kompanije Don Don smatra da je današnja akcija odličan način da se deca zahvale i pokažu svoju drugima pažnju, ali i da podsete na njihove probleme i teške priče.

„Sa njima imamo dugogodišnju saradnju, pomaže im Grad, brojni pojedinaci, druge kompanije… Ovog puta su oni poželeli da se zahvale sugrađanima koji su stalno sa njima, i to simbolično u februaru kad je rođenadan Prihvatilišta“, rekla je Đurišić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh