Hronika

Dečak „nokautirao“ devojčicu u školi u Arilju

policija, hitna pomoćFoto: MONDO Sivački Goran

Sve se dešavalo u petak između petog i šestog časa u OŠ “Stevan Čolović’‘, tvrde roditelji povređene devojčice, a prenosi “Alo”.

U trenutku incidenta, kako kažu roditelji deteta, povređenu i krvavu Anu je u Dom zdravlja odvela drugarica jer, kako piše list, nikoga od profesora i školskog osoblja nije bilo da pritekne u pomoć.

Otac povređene devojčice Miloš R. kaže da će podići tužbu protiv roditelja dečaka, jer je on maloletan ali i protiv škole jer smatra da nisu obavljali dužnost na pravi način.

“Nikoga nije bilo da pritekne u pomoć mom detetu. Gde su nestali profesori, osoblje, nju je svu u krvi drugarica odvela u Dom zdravlja. Kada su pozvali suprugu iz bolnice da joj saopšte šta se dogodilo, jedva je preživela šok. Što je najgore nakon dva sata u policiji je prijavljeno da je to bio kao neki slučajni incident. Slučajni?! Zatvorio mi je oko detetu, još devojčici!? U školi kažu da ne mogu ništa sem da izreknu ukor tom učeniku”, užasnut je otac Miloš koji je izričit u nameri da istera pravdu.

Kako je rekla majka devojčice, do incidenta je došlo jer je D.N. Anu sve vreme provocirao, prozivao i kada mu je ona odbrusila nazvao je kurvom i drugim pogrdnim imenima.

“Došlo je do fizičkog kontakta i taj učenik je glavom bukvalno zakucao moju ćerku, pukla joj je arkada, oko joj zatvoreno, ona ne vidi trenutno na njega. U šoku sam. Ne mogu to da dozvolim. Kao roditelj želim pravdu za moje dete i da nasilje u školama već jednom prestane”, rekla je majka.

Roditelji se plaše da ovaj incident ne ostavi trajne posledice na njihovu ćerku pošto je u veoma osetljivom periodu razvoja.

Direktor kaže da su uradili sve po protokolu, ali se njegova priča razlikuje od priče roditelja. On kaže da je majka, a ne drugarica odvela dete kod lekara.

Božidar Stojić, direktor OŠ „Stevan Čolović“ u Arilju, potvrdio je da se incident dogodio i da je razredni starešina istog trenutka reagovao.

“Odmah je obavestio dežurne nastavnike koji su kontaktirali roditelje. Anina majka je došla, to je bilo u petak, i odvela dete u Dom zdravlja. U ponedeljak su roditelji oba deteta bili na razgovoru sa školskim psihologom. Dogovoreno je da škola pokrene vaspitno disciplinski postupak i sazove tim za zaštitu dece, čiji je okupljanje zakazano za petak. Škola je učinila sve što je u njenoj moći”, rekao je on, a piše “Alo”.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh