• Istočna Srbija

  Dečja nedelja od 1. do 7. oktobra u Srbiji, pod sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo odrastanje bez nasilja“.

  PRIJEM DECE KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE VLASOTINCE

  Predstavnici đačkih parlamenata osnovnih škola “8.oktobar” i “Siniša Janić” i predškolci vrtića Kolibri bili su danas gosti predsednika opštine Vlasotince Zorana Todorovića, povodom Dečje nedelje.

  Osnovci su najpre u sali Skupštine opštine saslušali informacije o tome koja je uloga skupštine, odbornika i stručnih službi, koje im je prezentovala sekretar Skupštine Ivana Stanojević, a potom ih je o ulozi predsednika i opštinskog veća informisao predsednik Zoran Tododrović.

  Oni su za njega imali pitanja o tome kad će biti gotova rekonstrukcija škole “Siniša Janić”, kad će početi rekonstrukcija škole “8.oktobar”, da li će dobiti sportske rekvizite, može li da se organizuje odlazak na sajam knjiga i slično.

  -Rok za završetak ugovorenih radova u školi “Siniša Janić” je negde sredina novembra, a s obzirom na to da su nam odobreni i dodatni radovi, za njih će on biti produžen. Javna nabavka za radove u školi “8.oktobar” je u toku. Kao što znate radiće se sala za fizičko, ali jedan od ponuđača je uložio žalbu i dok ne dobijemo odluku republičke komisije o tome, a to može biti za 10 dana ili za dva meseca, ne možemo da počnemo radove. Što se tiče odlaska na sajam knjiga, škole treba da stave u svoj godišnji plan te aktivnosti i da ih onda finansiramo – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

  Predškolci iz vrtića doneli su predsedniku drvo želja napravljeno od papira na kome su tražili: novi vrtić, nove igračke i nove knjige. Vaspitači su pojasnili da im fali prostor za bolji rad, a predsednik je odgovorio da će to imati na umu prilikom projektovanja budžeta za narednu godinu.

  Manifestacija Dečja nedelja traje od 1. do 7. oktobra u Srbiji,pod sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo odrastanje bez nasilja“.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com