• Novosti online

  Дејан Ђурђевић разрешен, па поново изабран у РИК

  Скупштина Србије разрешила је Дејана Ђурђевића, председника Републичке изборне комисије, чланства у овом телу и одмах га поново изабрала, и то на исту функцију. Поред Ђурђевића, разрешено је и поново изабрано још шест чланова и заменика чланова РИК-а, као и два нова.

  Ђурђевић је почетком августа прошле године поднео оставку на чланство у РИК-у, али се парламент до није изјашњавао о њој. Разлог оставке била је одлука Српске напредне странке да њихови функционери не могу да имају више функција истовремено, а Ђурђевић је, између осталог, био, а и сада је, директор владиног Секретаријата за законодавство.

  Посланици су разрешили и поново изабрали за чланове РИК-а Марка Јанковића, Наташу Ђукић и Мају Пејчић. За члана је изабрана и Снежана Ракочевић, која је претходно разрешена функције заменика члана РИК-а.

  Парламент је разрешио и поново за заменике чланова РИК-а изабрао Милоша Срећковића и Соњу Подунавац. Изабрана су и два нова заменика члана: Никола Јелић и Радоје Малиџан. Дужности члана и заменика члана разрешени су Јана Љубичић и Александар Стевановић.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com