• Gradovi

  DEJAN PETROVIĆ I TROPIKO BEND NA VINSKOM BALU

   

  Ovogodišnji 33.Vinski bal održaće se u petak 24. i subotu 25.avgusta, saopštili su organizatori ove manifestacije.

  Salon vina – Vina juga – biće treći put održan u okviru programa Vinskog bala, a na glavnoj pozornici  nastupiće Dejan Petrović i Big bend, prvog dana i Tropiko bend drugog dana.

  -Mi smo apsolutno svesni činjenice da u Vlasotincu danas nema ni vina ni vinograda u nekadašnjem broju.

  Ipak, s jedne strane ne želimo da zaboravimo tradiciju, a sa druge želimo da podržimo one vinare i vinogradare koji ulažu napore da  održe vinograde i koji, za svoju i dušu svojih prijatelja, prave odlična vina.

  Vino je razlog okupljanja ljudi i smatramo da tako treba da ostane – rekao je većnik zadužen za kulturu u opštini Vlasotince Zoran Stamenković.

  Salon vina održaće se drugog dana Vinskog bala 25.avgusta, u subotu, u hotelu Grozd, od 13 do 20 sati.

  -Biće prisutne neke od najrenomiranijih vinarija iz Srbije, kao što su „Aleksić“ i „Stari dani“, ali je svoje učešće najavila i najveća vinarija na Blakanu „13.jul“ iz Podgovorice. Planirane su edukacije na temu enologije i vinogradarstva – sve što može da pomogne našim vinarima u onome sa čim se suočavaju i da unaprede kvalitet vina- rekao je veliki majstor Vinskog viteškog reda „Simeon“ Svetislav Petrović, zadužen za organizaciju salona vina.

  U ime glavnog organizatora manifestacije, Kulturnog centra, direktor Boban Dimitrijević je najavio da se sprovode tradicionalni konkursi za izbor najbolje pesme, pesme na dijalektu i karikature na temu vina i grožđa, biraće se najlepša devojka Vinskog bala, plivaće se za vinsko burence, a održaće se i tradicionalno izuzetno popularno takmičenje u brzom ispijanju špricera.

  -Ono što širu publiku verovatno najviše zanima to su koncerti.

  Prvog dana manifestacije, 24.avgusta od 22.30 nastupiće Dejan Petrović i Big bend, a u subotu na završnoj večeri  Tropiko bend – rekao je Dimitrijević.

  Direktor Turističke organizacije Nataša Đokić Živković navela je da će ovogodišnji Vinski bal biti obogaćen nizom sadržaja koji nisu vezani za vino i grožđe.

  B.S./D.K.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com