Gradovi

Delegacija američkog kongresa u Gračanici

GRAČANICA – Delegacija američkog kongesa, Odbora za spoljna pitanja predvođena Džejsonom Stejinbaunom, obišla je danas manastir Gračanica gde ih je sestrinstvo upoznalo sa značajem i istorijatom naše pravoslavne svetinje koja je pod zaštitom Uneska.

„Važan cilj Sjedinjenih Američkih država je i napredak srpske zajednice ovde u opštini Gračanica, ali i na celom Kosovu. I u Americi imamo manjine i prema njima se dosledno ponašamo što i vlada u Prištini treba da radi“, rekao je Stejinbaun, saopštila je opština Gračanica.

On je zahvalio predsedniku opštine Gračanica Vladeti Kostiću što ga već drugi put srdačno dočekuje u Gračanici.

Kostić je rekao da je jedan od pravaca razvoja te opštine turizam, ali da se opština suočava sa finaisjskim problemom, odnosno upola manjim budžetom u odnosu na broj stanovnika.

On je rekao da je budžet urađen na 10 hiljada, a da ima preko 25 hiljada stanovnika i da se vodi politička borba da se naknadno uradi popis u srpskim sredinama, kako bi se ta greška ispravila.

On je ukazao da je za to potrebna i podrška međunarodne zajednice, kao i podrška kosovske vlade.

Kostić je takođe zahvalio gostima na poseti, darivao im poklone o istoriji i značaju Gračanice među kojima je i Turistički vodič koji je izdala Turistička organizacija Gračanice, saopšteno je iz opštine Gračanica.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh