• BG

  Делегација новинара из Кине започела посету Србији

  Делегација новинара из Кине на почетку своје посете Србији боравила је у Министарству културе и информисања.

  Са гостима из Кине разговарали су Алесандар Гајовић, државни секретар за информисање и помоћница министра културе и информисање за медије Славица Трифуновић.

  Заменик главног уредника дневног листа Чајна дејли Гао Анминг изразио је задовољство што се налази на челу делегације кинеских новинара која је стигла у Србију.

  „Малочас нам је на састанку господин Гајовић предочио ситуацију која влада у медијима у Србији. Истовремено смо разговарали и на који начин можемо да проширимо комуникацију и сарадњу у области медија између Србије и Кине. Надамо се да ћемо кроз ову посету успети да реализујемо оно што је 2016. године потписано у меморандуму о разумевању у области медија“ рекао је Гао Анминг.

  Каже да је жеља делегације коју предводи остваривање боље сарадње Кине и Србије.

  „Наш боравак овде има за циљ да створимо бољу основу за упознавање народа Србије и Кине“, навео је Гао Анминг.

  Гајовић је нагласио да је посета делегације кинеских новинара веома корисна.

  „Наша настојања и искуства у сфери медија можемо да представимо гостима из Кине, као и да од њих сазнамо неке нове ствари које су веома интересантне за нас. Добро је што је кинеска делагација стигла у Београд непосредно након посете председника Србије Кини, где је Александар Вучић са својим сарадницима веома успешно представио све амбиције Србије у овом моменту“, рекао је Гајовић.

  Славица Трифуновић је казала да делегација Кине броји шест чланова.

  „Делегацију чине медијски професионалци и представници Канцеларије за информисање Државног савета Народне Републике Кине“, рекла је Трифуновићева.

  Она је истакла да ће на сваке две године Кина и Србија размењивати делегације медијских професионалаца.

  „Посете неће бити дуже од 10 дана. Оне служе развијању комуникације међу кинеским и српским новинарима. Договорено је покривање догађаја из културе, економије, спорта… Делегација из Кине ће посетити неколико новинарских редакција у Србији и обићи неке од најважнијих споменика културе у нашој земљи“, казала је Славица Трифуновић.

  Према њеним речима, ускоро се очекује и отварање Културног центра Србије у Пекингу.

  „Верујем да ћемо у октобру отворити наш Културни центар у Пекингу“, рекла је Трифуновићева.

  ИзворТанјуг

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com