Gradovi

Delegacija SAD posetila Koka-kola sistem u Srbiji

BEOGRAD – Predstavnici Ministarstva trgovine SAD, koji borave u zvaničnoj poseti Srbiji, posetili su danas Koka-kola Helenik sistem u našoj zemlji, gde su se upoznali sa poslovanjem i radom te kompanije.

Članovi američke delegacije, Skip Džouns i Rajan Barns, obišli su tom prilikom i nedavno otvoreni regionalni Centar za sokove, u čiju je izgradnju i proširenje kapaciteta fabrike uloženo više od 7,0 miliona evra, saopšteno je iz Koka-kole.

„Ponosni smo što smo ugostili visoke zvaničnike Ministarstva trgovine SAD i predstavili investicije u tržište kome smo posvećeni već gotovo pola veka u Srbiji. Raduje nas što smo prepoznati kao simbol kvaliteta i uspeha, a to postižemo zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa naših 37.000 partnera u Srbiji“, izjavio je Aleksandar Ružević, generalni direktor Koka-kole Helenik Srbija.

Visokim gostima su predstavljeni i rezultati kompanije u oblasti održivog poslovanja, zahvaljujući kojima je kompanija nedavno dobila drugi Zlatni EWS sertifikat, oznaku kvaliteta i poštovanja standarda u oblasti odgovornog upravljanja vodnim resursima i zaštiti životne sredine.

Uoči posete, predstavnici te kompanije su najavili rast poslovanja na izvoznim tržištima, na kojima se proizvodi kompanije već nalaze, kao i osvajanje novih potrošača širom regiona.

Koka-kola sistem, inače, godišnje u budžet Srbije uplati 7,0 miliona evra poreza. Ukupna dodata vrednost tog sistema ekonomiji Srbije dostiže 224 miliona evra, ili 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda, navodi se u saopštenju.

Foto AP/ Jeff Chiu

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh