Gradovi

Delegacija Švajcarske: Impresivni napori Srbije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin sastao se sa delegacijom švajcarskog Državnog sekretarijata za migracije koju predviđa direktor Međunarodne saradnje u Sekretarijatu Urs fon Arb.

BEOGRAD – Delegacija švajcarskog Državnog sekretarijata za migracije koju predvodi direktor Međunarodne saradnje u Sekretarijatu za migracije Urs fon Arb posetila je danas Privremeni centar za registraciju i prihvat migranata u Preševu, istakvši da su impresionirani naporima Srbije da pruži svu neophodnu pomoć ljudima u nevolji.

Deleagcija se danas sastala sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandrom Vulinom.

Vulin je istakao da će Srbija nastaviti da se ponaša odgovorno i u skladu sa odlukama koje bude sprovodila Evropska unija.

Sagovornici su se složili i da je neophodan jedinstven stav unutar evropskog regiona radi iznalaženja dugoročnog i održivog rešenja za migrantsku krizu.

Vulin se zahvalio za svu pruženu pomoć i rekao da se nada da će Srbija i Švajcarska nastaviti saradnju, i to ne samo na projektima podrške migrantskoj populaciji u Srbiji, već i na drugim razvojnim projektima od obostranog interesa.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sprovodi projekat podrške i unapređenja sistema zaštite maloletnih migranata bez pratnje koji finansira Švajcarska.

Ukupna vrednost projekta iznosi 560.000 švajcarskih franaka, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

Švajcarska je dugogodišnji partner Srbije, a dve zemlje su 2009. godine započele partnerstvo i u oblasti migracija, čime je uspostavljen redovan dijalog u ovoj oblasti.

Švajcarska je za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova u Srbiji do sada opredelila milion švajcarskih franaka, a u naredne četiri godine za region Zapadnog Baklana biće na raspolaganju 10 miliona švajcarskih franaka, u sklopu Strategije migracionog partnerstva sa regionom.

Foto Tanjug, S. Radovanović

Preview

ALEKSANDAR VULIN

Slide

ALEKSANDAR VULIN

Slide

URS VON ARB

Slide

VULIN I VON ARB

Slide

VULIN I VON ARB

Slide

VULIN I VON ARB

Slide

VULIN I VON ARB

Slide

URS VON ARB

ALEKSANDAR VULIN

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh