• Ekonomija

  Delez u šopingu, kompletira akcije C marketa

  Maksi maxi DelezFoto: Maxi, Delhaize

  Luksemburška kompanija, iza koje, kako je potvrđeno Beti stoji kompanija Delez, obavezala se da za 16,26 odsto kapitala C marketa plati u gotovom 11,816 miliona evra, što je bila i početna cena prodaje.

  Ugovor o prodaji preostalog društvenog kapitala C marketa biće potpisan nakon dobijanja pozitivnog mišljenja Uprava za sprečavanje pranja novca.

  Agencija za privatizaciju prodaje 70 odsto društvenog kapitala C marketa, što je 16,3 odsto akcija, a preostali društveni kapital biće podeljen sadašnjim i bivšim radnicima C marketa.

  Do sada je nekoliko puta objavljivana prodaja preostalog društvenog kapitala C marketa, ali je postupak prekidan jer su postojale pravne smetnje. Jedini zainteresovani kupac bio je Delez.

  Većinski paket akcija C marketa prodat je 2005. godine beogradskim biznismenima Miroslavu Miškoviću i Milanu Beku, a ta prodaja je među 24 sporne privatizacije koje ispituju nadležni državni organi.

  Belgijski Delez je krajem jula 2011. godine od Miškovića kupio Delta maksi, u čijem sastavu posluje C market, za 932,5 miliona evra, uključujući neto dug od 318 miliona evra.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com