Gradovi

Delta će platiti porez u Srbiji

BEOGRAD – Kompanija Delta Holding potvrdila je danas da je prodala šoping-molove Delta Siti (City) u Beogradu i Podgorici južnoafričkom investicionom fondu Hiprop, i tvrdi da će „svi postojeći porezi po osnovu prodaje šoping-molova biti plaćeni u Srbiji“.

Kompanija je saopštila da će novac dobijen od te prodaje investirati u nekretnine, agrar i dsitribuciju.

„U najveće najavljene projekte: šoping-mol Delta planet, hotel InterContinental i novu poslovnu zgradu u Beogradu, Delta je spremna da, odmah nakon dobijanja građevinskih dozvola, uloži 250 miliona evra i time pruži novi podsticaj privredi Srbije“.

Hiprop Investments, najveći afrički fond specijalizovan za ulaganja u tržne centre, objavio je takođe na svom sajtu da je od srpske kompanije Delta ril estejt, koja je deo Delta holdinga, kupio tržne centre Delta Siti u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra.

U kupovini su, kako se navodi na sajtu Hirpoa, učestvoval dva kupca – Hirpop, koji je postao vlasnik 60 odsto udela u oba tržna centra, dok je vlasnik preostalih 40 odsto kompanija „Homestead“, povezana sa Luisom Norvalom, jednim od direktora kompanije Hiprop.

Upravljanje tržnim centrima biće povereno novoformiranoj kompaniji Histed u Velikoj Britaniji.

Foto Tanjug/video,arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh