Gradovi

Delta Holdingu glavna nagrada Virtus 2015.

Benedikt: Svi treba da budu društveno odgovorni

BEOGRAD – Kompanija Delta Holding ovogodišnji je dobitnik glavne nagrade Virtus za 2015. za filantropiju za doprinos na nacionalnom nivou u 2015.

Virtus nagrade su dodeljene, devetu godinu za redom, kompanijama i pojedincima za socijalno odgovorne programe i dela kojima su se istakli u prethodnoj godini, u pet kategorija, a dodeljena su i dva specijalna priznanja.

Nagrada za doprinos loklanoj zajednici, pripala je kompaniji JTI International iz Sente, nagradu za malo i srednje preduzeće dobio je Nordeus, a za dugoročna partnerstva između poslovnog i neprofitnog sektora Glakso Smit Klajn.

Virtus nagradu za individualni doprinos filantropiji dobio je Milomir Glavčić, penzioner iz Kanade, za brojne donacije institucijama i građanima u Srbiji.

Specijalnu Virtus nagradu je dobio Gordan Paunović za lični doprinos u pružanju pomoći izbeglicama, dok je specijalnu nagradu za malo preduzeće dobila firma Giros plus.

Ova priznanja za filantropiju dodelili su ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi, ambasador Kanade Filip Pinington, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt…

Kirbi je izrazio zadovoljstvi što je, “njegovo poslednje javno obraćanje u Srbiji vezano za filantropiju”, budući da odlazi u petak.

On je podsetio da su u 2014. Srbiju zadesile poplave, i tada se pokazala pozitivna priroda ovdašnjih ljudi, jer su mnogi, uključujući i studente, došli volonterski da pomognu.

Kirbi je pohvalio kompanije koje se ističu u filantropiji, jer, kako je primetio, važno je davati kada ste u mogućnosti, i ono što mogu da daju.

Oskar Benedikt je rekao da preuzeti socijalnu obazvezu prema okruženju važno, te da nije poslovanje samo o tome kako zaraditi novac, ali da bi novac donirali, najpre morate i zaraditi.

Benedikt je zahvalio svima na podizanju svesti o socijalnoj odgovornosti koje bi sve kompanije, a ne samo nominovane, trebalo da imaju i naglasio da EU veoma podržava društvenu odgovornost i filantropiju.

Devetu po redu Virtus nagradu sprovela je Trag fondacija uz podršku EU, Balkanskog fonda za demokratiju i američkog USAID.

Izvršna direktorka Trag fondacije Biljana Dakić Đorđević je poručila na današnjoj svečanosti da su najbolji filantropi uzor celom društvu i podsetila da “svaki čovek ima obavezu da vrati društvu bar onoliko koliko je od tog društva dobio”.

Ona je primetila da su davanja u porastu i istakla da je Srbija, prema izdvajanjima u filantropske svrhe, u vrhu među zemljama regiona.

“Dobročinstvo je važan deo naše tradicije i drago mi je da ponovo postaje deo svakodnevice”, rekla je Dakić Đorđević.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh