Gradovi

Đenero: Milanović naredio moje praćenje

ZAGREB – Politički analitičar Davor Đenero tvrdi da je bivši premijer, lider najuticajnije opozicione SDP Zoran Milanović, naredio njegovo praćenje zbog tekstova koje je objavljivao o njemu.

„Bio sam upozoren od nekih ljudi pre dosta vremena da je gospodin Milanović svome dvorjaninu Lozančiću naložio da me prate, a razlog tome su tekstovi koje sam objavljivao o njemu. Ključno u tome je i što sam celo vreme pokušavao reći jeste činjenica da on nije čovek od demokratskog političkog materijala i da nije sposoban funkcionisati niti u jednom obliku ograničene vlasti“, rekao je Đenero u HTV-ovoj emisiji Otvoreno.

Na pitanje o njegovom kontaktu sa stranim diplomatima, Đenero je odgovorio da kontaktira s velikim brojem ambasadora prijateljskih zemalja, ali da pritom ne kontaktira ni s kim ko ima bilo kakve klasifikovane informacije.

U istoj emisiji je gostovao i potpredsednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman, bivši predsednik Ivo Josipović, Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije i bivši glavni analitičar MUP-a Robert Kopal.

“ Niko, pa ni predsednik ni premijer, nisu izuzeti od nadzora obaveštajnih službi, ako se bave nečim što je nezakonito. Trebalo je unapred upozoriti predsednicu Grabar-Kitarović da kontaktira s osobom koja je pod nadzorom, a to je i propust onih koji brinu o sigurnosti u samom Kabinetu predsednice“, rekao je pak Josipović, preneo je zagrebački Večernji list.

Foto Tanjug, S. Ilić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh