Gradovi

Deo opozicije ponovo o zajedničkom nastupu na izborima

BEOGRAD) – Jovanović, Tadić i Čanak, pozvali su danas Pajtića 22. januara na nastavak razgovora o formiranju zajedničke liste na predstojećim izborima, a u međuvremenu iz DS je odgovoreno da će tom sastanku prisustvovati Dragoljub Mićunović i Goran Ješić.

Sastanku sa koalicijom koju predvode SDS i LDP prisustvovaće predsednik Političkog saveta DS-a Mićunović i potpredsednik DS Ješić, jer će lider DS Bojan Pajtić toga dana biti u Briselu na sasanku Partije evropskih socijalista, saopšteno je iz DS-a.

Poziv Pajtiću su uputili lideri LDP Čedomir Jovanović, SDS Boris Tadić i LSV Nenad Čanak. Razgovori će, kako je saopšteno iz LDP-a, biti održani u petak, 22. januara, u prostorijama te stranke.

Tadić, Jovanović i lideri LSV, NPS i ZS saopštili su sinoć da opozicija posle jučerašnjeg sastanka nije ništa bliže zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, dok je potpredsedik DS-a Ješić na svom Tviter nalogu napisao:

„Razgovaralo se večeras o borbi za kakvu-takvu regularnost izbora i zajedničkom delovanju ka tom cilju! Oko nastupa na izborima neki drugi put..“, naveo je.

Po završetku jučerašnjeg sastanka, kasno popodne, Pajtić je izjavio novinarima da je opozicija blizu odluke da zajedno nastupi na vanrednim parlamentarnim izborima.

„Nismo ništa bliže dogovoru nego što smo bili pre ovog sastanka. Nakon sastanka jasnija su nam razmišljanja predstavnika opozicije koji su bili prisutni, ali nažalost nismo ništa bliže dogovoru nego što smo bili pre ovog sastanka“, saopštile su sinoć – SDS, LDP, LSV, NPS i ZS.

Pet stranaka zamerilo je Pajtiću što se nije ranije odazvao njihovom pozivu za sličan sastanak, čime je kako smatraju, izgubljeno gotovo pola godine.

Foto Tanjug/R. Prelić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh