Gradovi

Deonica otvorena u cilju bezbednosti saobraćaja

Na pitanje koliko će koštati rešavanje problema na tom delu puta, direktor Koridora Srbije Dmitar Ðurović rekao je da je ugovorna obaveza kompanije koja je bila zadužena za privremeno puštanje u saobraćaj takva da do momenta konačnog puštanja koje je predviđeno u aprilu, održava i popravlja nedostatke o svom trošku.

BEOGRAD – Oštećenja koja su se pojavila na mostu na deonici Koridora 10 kod Crvene Reke koja je otvorena krajem decembra prošle godine, biće sanirana kada se postavi poslednji habajući sloj asfalta, a ta deonica otvorena je tada prvenstveno u cilju bezbednosti saobraćaja, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infstrastrukture Zorana Mihajlović.

Iz Koridora Srbije poručuju da sanacija Vladu Srbije, resorno Ministarstvo, niti nadležna preduzeća neće koštati ništa.

Mihajlović je novinarima u Vladi Srbije nakon sastanka sa misijom MMF-a rekla da je deonica puta od 13 kilometara otvorena u decembru pre svega zbog bezbednosti, odnosno da bi se smanjio broj saobraćajnih nesreća koje su na tom delu puta bile učeštale.

„Da nismo otvorili deonicu nastavile bi se saobraćajne nesreće koje smo imali dnevno na tom starom putu“, rekla je ministarka.

Ona je kazala da u decembru nije mogao da bude postavljen habajući sloj asfalta i da su se zato na mostu dužine 500 metara pojavila ošećenja.

„To se nije desilo zato što neko nije uradio svoj posao nego nažalost oni koji su radili zimsko održavanje, odnosno kamioni su napravili određene rupe na tom delu puta. Kada počne lepo vreme, a nadam se da će to biti već u martu staviće se poslednji habajući sloj asfalta i tog trenutka neće se takvi problemi više dešavati“, rekla je ona.

Na pitanje koliko će koštati rešavanje problema na tom delu puta, direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović rekao je da je ugovorna obaveza kompanije koja je bila zadužena za privremeno puštanje u saobraćaj takva da do momenta konačnog puštanja koje je predviđeno u aprilu, održava i popravlja nedostatke o svom trošku.

„To neće koštati ministarstvo, republiku, Puteve Srbije i Koridore nijedan jedini evro“, poručio je Đurović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh