• Novosti online

  Дерби у Новом Саду

  У последњем колу редовног дела наше фудбалске лиге састају се данас у Новом Саду (17 ч) Војводина и Партизан. То је дерби по именима супарника, али и по значају овог сусрета.

  Истина, његов исход неће утицати на редослед на сам врх табеле, али је врло важан за оба ривала, који се нису прославили у овој сезони. Новосађани хватају последњи воз да избегну да буду међу екипама, које ће бити у групи оних, који се боре за опстанак, а „црно-белима” победа омогућава да као трећепласирани уђу у наставак првенства.

  Новосадски „црвено-бели” су се пренули и у овај меч улазе осокољени. Уз то и са обавезом да не покваре прилику, коју су себи створили својим последњим успесима.

  Партизану би, по томе како неки размишљају, одговарало да буде и четврти, јер би онда у предстојећем делу лиге био домаћин Црвеној звезди. Такво гледиште не дели његов тренер Милошевић, а и зашто би?

  До среде је његов тим био као уклет, јер је изгубио чак четири утакмице у првенству узастопце (једну с њим на клупи). И у дуелу с директним такмацем за треће место је коначно изборио пун успех.

  Штавише, за то му је било неопходно да начини преокрет, да издржи тежак шок, јер је после вођства од 1:0 губио с 2:1. Чак у тим тренуцима, кад су јурили резултат, његови играчи нису деловали нервозно.

  То је у овом тренутку капитал какав су „црно-бели” прижељкивали до пре неколико дана. Чак је после 3:2 престало и скандирање против управе.

  Калкулисање би тај бистар млаз поново замутило. А и без тога је незамисливо да Партизан уђе у окршај с намером да га не добије. Може да игра боље или лошије, али, једноставно, његов дрес захтева да се увек игра на победу.

  И овога пута се Милошевић највише узда у старе снаге. Против Чукаричког, кад су се на муци познавали јунаци, Зоран Тошић је дао два гола и решио питање победника. Саша Илић је показао да још има најбољи преглед игре и да га лопта и даље слуша.

  Последњих деценија смо се навикли на то да углавном играју млади. То јесте у реду кад због свог талента истисну из тима старијег играча, међутим, код нас добијају прилику у највећем броју случајева зато што су места упражњена због одласка у иностране клубове.

  Истина, има појачања из иностранства и у нашим клубовима, али је питање колика је њихова реална вредност. Много их је прошло кроз нашу лигу, међутим, није их много за којима се уздисало кад су напуштали нашу земљу.

  Милошевић сматра да тренутне околности нису повољне за форсирање младих. Вероватно је у праву, али је питање какви су, онда, домети тих фудбалера. Они који су асови скретали су пажњу на себе и кад још нису били пунолетни.

  Углавном, Партизану је у овом тренутку битно да ојача веру у сопствене могућности после победе против Чукаричког. И победа у Новом Саду би то и донела.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com