• Gradovi

  ДЕСЕТ ИЗБЕГЛИЧКИХ ПОРОДИЦА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ДОБИЛО КРОВ НАД ГЛАВОМ

   

  Десет избегличких породица из Босне и Хрватске, након спороведеног јавног позива,  добило је после више година свој кров над главом и то захваљујући локалној самоуправи Општине Бела Паланка.

  Наиме, општина је део Регионалног стамбеног програма који се спроводи преко Комесаријата за избеглице и миграције уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а а који финансира Европска унија.

  Председника општине Горан Миљковић потписао је уговоре  са корисницима који су изабрани за доделу помоћи.

  Потписници уговора добиће 9500 евра за куповину куће са окућницом  као и 1500 евра за куповину грађевинског материјала.

  “У последњих неколико година много смо труда уложили да помогнемо интерно расељеним и избеглим лицима на територији општине Бела Паланка.

  Пружали смо помоћ у виду грађевинског материјала, пољопривредних машина, помагали да дођу до сопственог бизниса, изградили смо две стамбене јединице са 26 станова и 14 монтажних објеката“, рекао је Миљковић који је истакао да ће и у наредном периоду општина помагати људе који су морали да напусте своје домове и излазити им у сусрет у решавању њихових проблема.

  Укупна вредност гранта је 121 хиљада евра а захваљујући успешно спроведеним пројектима општини Бела Паланка је одобрено спровођење програма помоћи у виду грађевинског материјала за 13 избеглих лица

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com