• Gradovi

  Десет трактора и прикључних машина за пољопривреднике на Космету

  Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводина и владина Канцеларија за Косово и Метохију поклонили су данас пољопривредним произвођачима са подручја општина Гњилане, Косовска Каменица, Исток, Ново Брдо, Вучитрн, Лепосавић и Зубин Поток десет трактора и прикључних машина. Кључеве и уговоре интерно расељеним Србима уручили су у Лешку заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев и директор Фонда Душко Ћутило.

  „Десет трактора са приколицама и комплетом прикључне опреме представљају озбиљан подстицај у ономе што је наш задатак, а то је да људи остану своји на своме и да живе од свога рада”, рекао је д и додао да му је „посебно драго што су потребе тих људи препознали и људи у Војводини који су показали солидарност према народу на Косову.

  Он је најавио да ће ускоро, средствима које је Влада Србије одвојила, „бројни пољопривредници добити нову механизацију”.

  Директор Фонда Ћутило је истакао да је њихова опредељеност да „помажу интерно расељеним лицима, односно људима који су се одлучили да остану да живе на Космету”.

  „Сматрамо да доделом пољопривредне механизације људима који живе и раде од свог рада помажемо њихову егзистенцију. Фонд је средства обезбедио захваљујући Покрајинској влади Војводине која је изразила спремност да буде партнер у свему овоме”, рекао је Ћутило и додао да се нада „да је то само почетак и да ће Фонд и Канцеларија за КиМ и даље реализовати сличне пројекте”, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com