• Novosti online

  Desetine hiljada demonstranata na ulicama Hongkonga, policija ponovo upotrebila suzavac

  Više desetina hiljada ljudi učestvuje danas u protestnoj šetnji u Hongkongu, a policija je upotrebila suzavac da bi rasterala grupu okupljenih demonstranata ispred Kancelarija za vezu kineske vlade, preneli su lokalni mediji.

  Protest se održava dan pošto je policija suzavcem i gumenim mecima rasterala demonstrante na ulicama. U neredima su 24 osobe povredjene, a 11 ih je privedeno.

  Za danas je policija dozvolila održavanje skupa u parku, ali je zabranila šetnju kroz grad u koju je opozicija ipak krenula.

  Jedna grupa demonstranata uputila se ka istočnom prometnom trgovačkom kvartu, gde su podigli barikade i blokirali glavnu saobraćajnicu.

  Druga grupa se uputila na zapad, do Kancelarije za vezu kineske vlade u Hongkongu, gde je bio rasporedjen veliki broj policajaca.

  Na tv snimcima se vidi da su policajci upotrebili suzavac protiv učesnika marša koji su podigli barikade i nedaleko od Kancelarije kineske vlade. Demonstranti su tokom prošlonedeljnih protesta gadjali zgradu kineskih vlasti farbom i jajima.

  Prošlog meseca su u Hongkongu počeli masovni protesti zbog zakona o ekstradiciji kojim bi se omogućilo da se osumnjičeni za razna dela predaju centralnim vlastima Kine na sudjenje.

  Predlog zakona je povučen, ali su demonstranti svoje zahteve proširili zahtevajući direktne izbore, raspuštanje parlamenta i istragu policijske brutalnosti.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com