• Južna Srbija

  „Devojčice imaju reč“

  Nis Bulevar novostidana.rsPo uzoru na uspešnu kampanju „Inspiring girls“ iz Velike Britanije, organizacija CRTA iz Beograda, nakon Španije, Zambije i Italije pokrenuće istoimenu kampanju i u Srbiji.

  Tim povodom, nakon Beograda i Novog Sada gde su održani prvi u nizu javnih događaja, usredu 10. maja u 18 časova u Deli prostoru, održaće se javni događaj na kom će buduća kampanja biće predstavljena i u Nišu.

  Na panel razgovoru „Devojčice imaju reč“ sa devojčicama ali i dečacima razgovaraće uspešne žene iz Niša:  Ana Živković, nastavnica engleskog jezika, Marija Peternel, menadžerka u umetnosti, Nevena Kragić, modna dizajnerka, Ivana Petrović, novinarka i projektna menadžerka City radija, Gorana Jovanović Pešić,  preduzetnica “MyGreenWay”.

  Moderatorka skupa bice Vukosava Crnjanski, direktorka CRTE.

  Pored devojčica i dečaka iz niških škola svi zainteresovani imaće priliku da se upoznaju sa detaljima buduće kampanje i budu inspirisani pričama uspešnih Nišlijki.

  Od kako je pokrenuta u Velikoj Britaniji, kampanja „Inspiring girls“ okupila je 26 hiljada volonterki – uspešnih žena iz različitih oblasti i uključila 300 hiljada devojčica.

  U okviru ove kampanje žene se vraćaju u osnovne škole, na sat vremena godišnje, kako bi kroz razgovor sa devojčicama od 10 do 15 godina razgovarale o tome šta sve mogu da budu u životu, kako to da postignu i kako bi ih svojim ličnim pričama inspirisale.

  Na taj način devojčice dobijaju priliku da se informišu o brojnim zanimanjima i mogućnostima koje mogu da izaberu u karijeri i životu.

  LJ.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com