Gradovi

Điping čestitao Dan državnosti i rođendan Predsedniku

BEOGRAD/PEKING – Predsednik Narodne Republike Kine, Si Điping čestitao je danas predsednku Srbije Tomislavu Nikoliću 15. februar, Dan državnosti Republike Srbije, i rođendana srpskog predsednika poželevši mu „dobro zdravlje i sve najbolje“.

Điping je poručio da poslednjih godina odnosi između NR Kine i Srbije održavaju trend dobrog razvoja, sadržaji strateškog partnerstva se neprekidno produbljuju, što je u skladu sa osnovnim interesima naše dve zemlje i naša dva naroda.

„Pridajem veliku pažnju razvoju odnosa između NR Kine i Republike Srbije i želim da zajedno ulažemo napor, jačamo povezivanje razvojnih strategija dve strane u okviru inicijative „Jedan pojas, jedan put“, podižemo strateško partnerstvo Kine i Srbije na viši nivo. Republici Srbiji želim prosperitet, a narodu blagostanje“, navodi se u čestitci predsednika Si Đipinga, saopštila je Pres služba Predsednika.

U čestitci koju je predsednik NR Kine uputio predsedniku Nikoliću navodi se:

„Sa velikim zadovoljstvom konstatujem da se poslednjih godina strateško partnerstvo NR Kine i Republike Srbije neprekidno produbljuje, a konkretna saradnja u svim oblastima proširuje. Pridajem veliku pažnju razvoju odnosa između NR Kine i Srbije i želim da zajedno ulažemo napor, podstičemo strateško partnerstvo Kine i Srbije, kako bi se još bolje razvijalo i doprinelo blagodati naše dve zemlje i naša dva naroda. Želim ti dobro zdravlje i sve najbolje.“

AP Photo/Ebrahim Noroozi

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh