Novosti online

Дипос приходовао 171,6 милиона динара

„Дипос”, предузеће за изнајмљивање и одржавање државних непокретности, прошле године је пословало боље него што је очекивано. План је био да у 2015. години приходује 124 милиона динара, али је зарадило 171,6 милиона динара. Дакле, „Дипос”, који газдује са 161 кућом и зградом, остварио је нето добитак за 47,5 милиона динара већи од планираног.

Ово је једно од десет предузећа која су Министарству привреде доставила податке о пословању за протеклу годину. Да би извештај о пословању јавних предузећа, односно предузећа која је основала Влада Србије (међу којима су и друштва са ограниченом одговорношћу попут „Дипоса”) био комплетан потребно је да свих 25 јавних предузећа и седам друштава са ограниченом одговорношћу доставе податке.

Према прелиминарним резултатима, којима за сада располаже Министарство привреде, осим „Дипоса” у плусу су пословали „Србијагас”, „Електромреже Србије”, ЕПС, „Пошта Србије”, „Транснафта”, „Службени гласник” и „Завод за уџбенике”. За „Србијагас” и ЕПС се очекивало да ће пословати у минусу од 6,7 милијарди и 35,3 милијарде динара. Али они су из минуса прешли у плус па је тако „Србијагас” завршио у плусу од 2,9 милијарди динара, а ЕПС у плусу од 2,5 милијарди динара.

„Путеви Србије” нису изашли из минуса, али је тај минус ипак мањи од очекиваног. План за 2015. јесте био да нето резултат буде минус 9,5 милијарди динара, а он је, према прелиминарним подацима износио 9,1 милијарду. Смањен је за око 408 милиона динара.

Лош резултат, лошији и од плана, у 2015. имала је „Ресавица”. План је био да ово јавно предузеће годину заврши у скромном плусу, али је оно склизнуло у минус од око 200 милиона.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh