Gradovi

Direktni letovi za SAD šansa za više investicija

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i izvršni direktor za Evropu, Bliski Istok i Afriku Ministarstva trgovine SAD Skip Džons, saglasili su se danas da su direktni letovi iz Beograda za Njujork šansa za više investicija.

Mihajlović i Džons su, navodi se u saopštenju ministarstva, razgovarali o unapređenju bilateralne saradnje sa SAD, kroz povećanje trgovinske razmene, investicija i razvoj saradnje u vazdušnom saobraćaju.

Džons je rekao da postoji potencijal za razvoj komercijalne saradnje između Srbije i SAD, između ostalog, i kroz bolje upoznavanje američkih kompanija sa mogućnostima učešća u realizaciji infrastrukturnih projekata od regionalnog značaja.

Posebna pažnja u razgovoru, kojem je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, posvećena je saradnji u vazdušnom saobraćaju, jer će početak direktnih letova za Njujork značiti ne samo povećanje broja putnika, nego i razvoj kargo transporta.

Mihajlović je rekla da već dobra ekonomska saradnja sa SAD može biti dodatno poboljšana daljim rastom trgovinske razmene, povezivanjem američkih i srpskih kompanija i privlačenjem novih investicija iz SAD.

„Radimo ubrzano na završetku započetih infrastrukturnih projekata, što će Srbiju bolje povezati sa regionom i EU“, rekla je Mihajlović i podsetila da je vrednost tekućih projekata u putnoj i železničkoj infrastrukturi 3,5 milijardi evra, a potencijalnih projekata dodatnih 1,5 milijardi evra.

Vlada Srbije radi i na poboljšanju poslovnog ambijenta, što je prepoznala i Svetska banka, na čijoj Duing biznis listi je Srbija u 2015. godini napredovala 32. mesta, navela je ministarka.

Foto Tanjug/ S.Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh