• Novosti online

  Direktor Kancelarije za Kosovo pozdravio saradnju u istrazi ubistva Ivanovića

   

   

  Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas u Nišu da je dobro što je došlo do saradnje srpskih i kosovskih institucija u istrazi ubistva Olivera Ivanovića polovinom januara u Kosovskoj Mitrovici.

  „To treba pohvaliti i to treba da se intenzivira jer ne možemo da budemo zadovoljni sve dok ubice, koje god da su nacionalnosti, političkog opredeljenja ili pozadine, ne budu izvedene pred lice pravde. Mislim da je to vitalni interes srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, kazao je Djurić novinarima posle okruglog stola u okviru „unutrašnjeg dijaloga“ o Kosovu.

  Djurić je rekao da se on trudio koliko je mogao da pomogne Ivanoviću dok je bio u zatvoru.

  „Lično sam, za razliku od onih koji pljuju i napadaju ono što radimo, bezbroj puta išao da ga posetim dok je bio u zatvoru, i bio u kontaktu s njegovom porodicom“, rekao je Djurić.

  Po njegovim rečima, Ivanović i on nisu se slagali oko lokalnih izbora i to je bilo njihovo političko neslaganje.

  „Smatram da je potrebno da Srbi na Kosovu nastupaju jedinstveno. Ovde možemo da se nadmećemo, ali na Kosovu nemamo taj luksuz. Tamo samo jedinstvo znači opstanak“, izjavio je Djurić.

  Okrugli sto u okviru „unutrašnjeg dijaloga“ o Kosovu su u zgradi niškog Univerziteta organizovali Stalna konferencija gradova i opština, radna grupa Vlade Srbije za podršku unutrašnjem dijalogu i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com