• BG

  Direktor Puteva Srbije traži povećanje putarina na autoputevima za „samo“ 10 odsto i uvođenje naplate putarina na magistralnim putevima; Da li uskoro mozemo da ocekujemo da trazi naplatu putarine pesacima i na atarskim putevima?

  Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da će od Vlade Srbije ponovo tražiti povećanje putarina na autoputevima za 10 odsto, ali i uvođenje naplate putarina na magistralnim putevima za vozila teža od 7,5 tona.

  Direktor Drobnjak ocigledno ne mari sto su ti putevi u katastrofalnom stanju prepuni rupa.

  Da li uskoro mozemo da ocekujemo da trazi naplatu putarine pesacima i na atarskim putevima?

  „Kamioni izbegavaju naplatu putarine na autoputevima, onda neka plaćaju na magistralnim putevima, to je važno i zbog bezbednosti saobraćaja“, naveo je on, a prenosi B92.

  Istovremeno, kako je kazao, Putevi Srbije će od vlade tražiti povećanje cena putarine za „samo“ 10 odsto.

  Na pitanje zašto kaže „samo“, Drobnjak je odgovorio da je u Srbiji najpoštenije plaćanje putarine.

  „Koliko pređete kilometara toliko platite“, kazao je on.

  To posteno po Drobnjaku je do nedavno bili jedinstveno i originalno u svetu. 

  Naime jedino su u nasoj zemlji do nedavno gradjani Srbije placali skuplju putarinu od stranaca.

  Zoran Drobnjak je najavio da će od marta ili aprila naredne godine na autoputevima biti postavljeni paneli sa kamerama koji će meriti brzinu kretanja automobila i koji će sadržati važna obaveštanja za vozače, poput uslova na putu, ili o saobraćajnim nesrećama.

  „Kamere na portalima će sve vreme snimati, softer računa prosečnu brzinu vozila, mi to šaljemo policiji, a oni na kućnu adresu“, objasnio je Drobnjak.

  Prema njegovim rečima, na taj način bi se ispravila manjkavost prethodno uspostavljenog sistema kojim se brzina merila na naplatnim stanicama.

  „Više neće biti moguće da se prekorači brzina, pa da se sedne na pumpu i popije kafa do sledeće rampe. Paneli će biti postavljeni na manjim udaljenostima“, rekao je Drobnjak.

  Dakle direktor Drobnjak ne zali novac iz budzeta i od gradjana za uredjaje za kaznjavanje tih istih gradjana.

  Drobnjak dodaje da će strani državljani dobijati od policije kazne na naplatnim stanicama, koje će odmah biti i naplaćene.

  Novosti dana/B92

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com