Gradovi

Direktori više od trećine britanskih firmi protiv Brexita

LONDON – Direktori više od jedne trećine najvećih britanskih kompanija saopštili su danas da bi izlazak Britanije iz Evropske unije doveo ekonomiju zemlje u opasnost, pridruživši se tako apelu premijera Dejvida Kamerona da građani glasaju za ostanak Britanije u EU na referendumu u junu, javlja agencija Rojters.

„Preduzećima je potreban nesputan pristup evropskom tržištu od 500 miliona ljudi, kako bi nastavila sa rastom poslovanja, investicijama i otvaranjem radnih mesta. Verujemo da bi napuštanje EU pogoršalo investicije, ugrozilo radna mesta i dovelo ekonomiju u opasnost“, navodi se u pismu podrške britanskih preduzetnika Kameronu, objavljenom u londonskom listu Tajms.

„Britanija će biti jača i bezbednija ukoliko ostane članica EU“, dodaje se u pismu, koje je u organizaciji lobističke grupacije „Britan stronger in Jurop“, koja se zalaže za ostanak unutar EU, potpisalo 200 poslovnih lidera.

Među potpisnicama je 36 najboljih kompanija koje se kotiraju na Londonskoj berzi u okviru indeksa FTSE 100, poput telekomunikacione grupacije BT, maloprodajnih lanaca Marks&Spenser, Asda, i naftna kompanija BP.

Pojedini direktori su, kako navodi Rojters, potpisali pismo u svoje lično ime, stavljajući jasno do znanja da su njihove kompanije neutralne povodom ovog pitanja.

foto Tanjug

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh