Gradovi

Ditman: Nemačke investicije u Srbiji 1,7 milijardi

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman podsetio je da je njegova zemlja, sa 1,6 milijardi evra najveći bilateralni donator, i da je i drugi najveći trgovinski partner Srbije sa 1,7 milijardi evra investicija.

BEOGRAD – Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman podsetio je da je njegova zemlja, sa 1,6 milijardi evra najveći bilateralni donator, i da je i drugi najveći trgovinski partner Srbije sa 1,7 milijardi evra investicija.

„U poslednje tri godine nemačka preduzeća u Srbiji su povećala broj radnih mesta za 5.000, i time nemačke firme u Srbiji su stvorile više od 30.000 radnih mesta od 2000. godine“, objasnio je on.

Ditman je ukazao da je srpska vlada preduzela važne korake, da kurs konsolidacije daje rezultate, i da su sprovedene bitne reforme, a da je ono što je dalje veoma bitno jeste da se odlučila za put u EU.

Nemačka će, kako je najavio, podržati Srbiju da se što pre otvore poglavlja u vezi sa vladavinom prava u pristupnim pregovorima sa EU, jer je pravni okvir veoma važan za dovođenje starnih kompanija.

Na skupu, kako je kazao, pogled će biti usmeren na pitanja koja su važna za stvaranja novih radnih mesta, pri čemu je ukazao da će posebna pažnja biti posvećena dualnom obrazovanju, ali i podsticanju preduzetništva.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh