Gradovi

Divna Ljubojević 21. aprila u SC

BEOGRAD – Pevačica Divna Ljubojević i njen vokalni ansambl „Melodi“ proslaviće 25 godina rada koncertom 21. aprila u Sava Centru, najavio je „Long play“.

Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom gradskog Sekretarijata za kulturu, u okviru manifestacije „Dani Beograda“.

„Radni naziv koncerta je „Beograd u susret Vaskrsu“. Od ove godine počinjem tradiciju vaskršnjih koncerata u Beogradu“, rekla je Ljubojević.

Ona je najavila da će na repertoaru 21. aprila biti vizantijska, srpska, ruska, grčka, bugarska duhovna muzika.

„Na pozornici će sa mnom, kao i uvek, biti „Melodi“, a u nekom trenutku i dragi gosti. Gosti su sa nama uvek o jubilejima i velikim koncertima“, dodala je Ljubojević.

Jubilej Divne i „Melodi“, pored koncerta u Sava Centru, biće obeležen i CD-om „Antologija“, u izdanju PGP RTS-a, čija se promocija očekuje 1. marta, a koji će, prema njenim rečima, sadržati „izbor nekih od najlepših pesama pravoslavnog istoka“.

Sa grupom prijatelja Ljubojević je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku „Melodi“.

Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 22 muzička izdanja u Srbiji i inostranstvu.

Ljubojević u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

Publiku u Sava centru 21. aprila, kaže Ljubojević, očekuje „divan, vizuelno obogaćen i muzičkim „iskocima“ osvežen koncert“.

„Pevati duhovnu muziku u sali kao sto je Sava centar je uvek izazov, pre svega zvučni. Priroda duhovne muzike zahteva akustiku nalik crkvenoj, dakle dočarati pravi zvuk je zadatak! Od pevača se traži majstorstvo, a od tehnike da vrhunski prezentuje to majstorstvo. Koncert u Sava centru je i svojevrsni događaj, ne samo muzika, tako da je i to izazov“, naglasila je Ljubojević.

Foto Tanjug, D. Peternek (arhiva)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh