• Novosti online

  DJB isključio devet članova, od kojih tri poslanika u Skupštini Srbije i pokrajinsku poslanicu

  Glavni odbor Pokreta „Dosta je bilo“ (DJB) isključio je danas iz Pokreta svoje poslanike u Skupštini Srbije Aleksandra Stevanovića, Nenada Božića i Vladimira Djurića zbog „kršenja Statuta, vrednosti i principa“ DJB, nepoštovanja odluka organa Pokreta i pokušaja „stvaranja klanova i urušavanja cele organizacije“, saopštio je DJB.

  U saopštenju se navodi da je iz DJB isključena i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić, tri odbornika u gradu Novom Sadu i dva odbornika u Beogradu, takodje „zbog kršenja Statuta i vrednosti DJB“.

  Kako se navodi, od predsedničkih izbora u DJB se pojavljuju pojedinačna mišljenja da je potrebno promeniti politiku DJB u vezi sa Kosovom i podržati predsednika Srbije Aleksandra Vučića „u njegovom planu promene Ustava“ i odnosu prema Evropskoj uniji „koja zarad kratkoročnih interesa zatvara oči pred autokratijom u Srbiji“, kao i odnos prema strankama i političkim organizacijama „bivše vlasti“ koje su zadržale vlast u nekoliko lokalnih samouprava „u kojima rade isto ono što i SNS“.

  DJB je naveo da svima isključenima „želi sve najbolje“, a da „samo od njihovog moralnog shvatanja“ zavisi da li će svoje poslaničke i odborničke mandate vratiti tom pokretu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com