• Novosti online

  DJB pozvao Belog, Dveri i Ne da(vi)mo Beograd na razgovore o izborima. Inicijativa ide samostalno

   

   

  Pokret Dosta je bilo (DJB ) pozvao je danas na razgovor o beogradskim izborima pokret Luke Maksimovića Belog, Dveri i Inicijativu Ne da(vi)mo Beograd koje smatra istinskom opozicijom.

  DJB je na svom sajtu naveo da je poziv upućen „istinskoj, beskompromisnoj opoziciji da stavi razlike po strani, da napravi iskorak i prigrli ono što nas spaja“.

  U saopštenju DJB je naveo da, iako postoje velike ideološke razlike, prepoznaje da se radi o poštenim ljudima koji žele istinsku promenu, demontažu partijske države i izgradnju uredjenog društva koje će raditi u interesu svih gradjana.

  „Stvari oko kojih se slažemo su mnogo važnije od stvari oko kojih se ne slažemo“, naveo je DJB uz konstataciju da izbori u Beogradu ne rešavaju spoljnopolitičke već komunalne probleme.

  DJB je ocenio i da izmedju pozicije i opozicije postoji siva zona stranaka koje više liče na poziciju, koje su bile na vlasti, zloupotrebljavale javna ovlašćenja i javne resurse i radile sve ovo što SNS radi danas.

  „One su i dalje na vlasti u nekoliko opština u Srbiji i rade isto što radi i SNS. Šabac je najbolji primer. Opozicija ili jesi ili nisi. Siva zona je kamuflirana pozicija, nije opozicija“, naveo je DJB.

  Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd zahvalila je danas pokretu Dosta je bilo (DJB) na pozivu za razgovor o saradnji na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu i na svom Tviter nalogu objavila da će nastupiti samostalno.

  „Gradjani i gradjanke zaslužuju mogućnost izbora drugačijih gradskih politika, da podrže listu koja na izbore izlazi prvi put, sa programom u čijoj su izradi i sami učestvovali“, naveli su iz Inicijative.

  Dodaju da na lokalne izbore u Beogradu izlaze samostlno, ali da nastavljaju saradnju na kontroli izbornih uslova.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com