Novosti online

Ђевђелијски таксисти се повукли након интервенције полиције

СКОПЉЕ – Македонски таксисти одустали су вечерас од блокаде пруге на македонско-грчкој граници код Ђевђелије, након што је интервенисала полиција, јавили су вечерас македонски медији.

Тренутно, како наводе, крај пруге у Ђевђелији остао је мали број таксиста и нема напетости. Полицијски кордон је постављен дуж пруге и таксисти не могу да је блокирају.

Позивајући се на представнике невладиних организација на терену, Радио Слободна Европа на македонском јавио је да су се таксисти повукли са пруге код транзитног кама „Винојуг”, коју сада обезбеђује полиција.

Кастриот Реџепи из невладине организације НУН култура је за Слободну Европу рекао да се на терену прича да су тројица таксиста затражила помоћ у болници.

„Било је интервенције полиције, али не могу да кажем у којој мери. У овом тренутку нема ниједног таксисте тамо”, рекао је он.

Радио је навео и да је вечерас из транзитног кампа код Ђевђелије кренуо још један воз ка граници са Србијом.

Истовремено у кампу за привремени боравак у грчком месту Идомени чека 1.900 избеглица који су смештени у шаторима и аутобусима, а још 3.400 избеглица чека код једне бензинске станице, где су довезени у 69 аутобуса.

Таксисти су вечерас протестовали и краткотрајно блокирали пругу Ђевјђелија – Табановце и сукобили се са полицијом, незадовољни јер држава не поштује договор о превозу избеглица.

Према информацијама македонских медија, повређена су двојица таксиста, а ситуација на терену је напета, преноси Бета.

Ђевђелијски таксисти су револтирани јер су Македонске железнице прекршиле договор који је постигнут са Центром за управљање кризама и превозиле избеглице преко дана, иако је договорено да таксисти возе дању, а да Железница организује само један воз током ноћи.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh