• BG

  Djilas: Mekalister zna šta se dešava u Srbiji, ali odbija da stvari nazove pravim imenom

   

   

  Predsednik stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister zna šta se dešava u Srbiji, ali da iz „njemu znanih razloga odbija da stvari nazove pravim imenom“.

  „Da je gospodin Mekalister stvarno hteo da čuje kakvo je stanje u Srbiji, mogao je da pozove na sastanak članove Stručnog tima protesta Jedan od pet miliona, predstavnike svih političkih stranaka ili gradjane koji već osam meseci protestuju“, naveo je Djilas u saopštenju.

  Djilas je ocenio da je najava da će sledeći izveštaj Evropske komisije sadržati preporuke za sprovodjenje fer i poštenih izbora, „praktično priznanje Evrope da u Srbiji nema uslova za normalan izborni proces“.

  Naveo je i da bi „bilo korisno“ da se Mekalister kada kaže „da je parlament mesto za demokratsku debatu“, priseti da opozicija bojkotuje rad Skupštine Srbije u skladu sa Sporazumom sa narodom koji je potpisalo više od 200.000 gradjana.

  „Razlozi za bojkot parlamenta najbolje su definisani u Izveštaju Evropske komisije u kome je izražena zabrinutost radom parlamenta, slobodom izražavanja i borbom protiv organizovanog kriminala“, izjavio je Djilas.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com