• BG

  Djilas: Ne može se pregovarati o zahtevima protesta već samo o njihovoj implementaciji

   

   

  Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SZS) i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas izjavio je danas da se sa vlastima ne može pregovarati o zahtevima protesta i eksperatskog tima protesta Jedan od pet miliona, već samo o njihovoj implementaciji kao i da nije preteran optimista da će se nešto promeniti ali će doći na naredni „okrugli sto, tribinu“ gde su vlast i opozicija.

  „Ovo nisu bili pregovori. Mi se mesecima zalažemo za dijalog vlasti i opozicije kako bi se smanjila mržnja, zato što neko drugačije glasa, i ako vas neko pozove da to iznesete osnovna je pristojnost da se odazovete“, reka je Djilas za TV N1.

  On je rekao da je na sastanku, održanom juče na Fakultetu političkih nauka, rekao da postoji Sporazum opozicije sa narodom, kakvi su zahtevi protesta i nalazi eksperstkog tima, „šta je potrebno uraditi kako bi se došlo u normalnu, demokratsku situaciju“.

  Na pitanje da li smatra da ima vremena do septermbra da se ispune ti zahveti, on je podsetio da je već govorio da nema vremena, ali „da vidimo, sve što se promeni da se bar malo normalizuje situaciju dobro je za ovu zemlju“.

  Koga će Srpska napredna stranka da pošalje na sastanak, kako je rekao, ne želi da razmišlja, „ako misli da će ih Vladimir Djukanović bolje predstavljati nego Aleksandar Vučić, to je njihovo pravo“.

  On je rekao da namerava da „inicira u narednom periodu sastanak svih oni koji jesu prava opozicija“ i da je potrebno da „odluka o bojkotu bude odluka svih onih koji jesu prava opozicija“, a da se zatim krene po Srbiji kako bi se objasnilo zašto to rade.

  „Moramo da pokažemo da ovo u čemu živimo nije normalno, da glavna vest bude što su se našli na jednom mestu mestu predstavnici vlasti i opozicije, da li shvatate gde mi živimo kad je to glavna vest“, rekao je Djilas, koji je rekao da je za njega Sporazum sa narodom Sveto pismo.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com