• Novosti online

  Djilas: Policija tvrdi da nema istrage protiv mene, nisu me ni saslušali

  Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas izjavio je, neposredno nakon izlaska iz grade Uprave gradske policije, da su ga tamo vrlo korektno primila dva pomoćnika u Upravi kriminalističke policije i rekli mu da oni nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega, kao i da nema ko da ga sasluša jer su svi angažovani na dočeku francuskog predsednika Emanuela Makrona.

  Djilas je novinarima rekao danas da je kampanja vlasti protiv njega prešla sve granice i da je zato podneo tužbu protiv Srbije.

  U njoj je, kako je naveo, izneo da „laži koje protiv njega iznose predsednik države Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i drugi funkcioneri“ ugrožavaju njegovu bezbednost.

  On je rekao da je tražio da se izrekne privremena mera kojom bi se zabranilo da nastave da iznose laži protiv njega.

  „U Poljskoj je to bilo omogućeno. Takva mera je izrečena tamošnjem premijeru“, rekao je on.

  Djilas je rekao da ne postoji nikakva istraga o kojoj je pričao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović jer se radi o politici i ocenio da je centar te kampanje Aleksandar Vučić.

  On je naveo da je upravljačka prava u svojoj kompaniji preneo još 2004. godine i da je siguran da oni koji su je vodili nisu počinili nikakvo krivično delo.

  Djilas je novinarima pokazao izjašnjenje sadašnjeg direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića koje je Bujošević 18. februara deo odeljenju za suzbijanje privrednog kriminala.

  U njemu je Bujošević trebalo da odgovori na pitanje da li RTS pretrpeo štetu u ugovorima sa firmom Dajrekt medija u finansiranju prenosa Lige šampiona i serija Moj rodjak sa sela i Nepobedivo srce, koji su važili 2009, 2011, 2012. i 2013. godine.

  „U odgovoru Bujošević navodi da je tražio od Marketinga RTS-a i od ostalih službi da se izjasne o tim pitanjima i da oni smatraju da RTS nije pretrpeo štetu u pomenutim ugovorima“, rekao je on.

  Djilas je naveo da više neće odgovarati na te optužbe jer je to, posle svega, potpuno besmisleno.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com