• KiM

  Djilas: Priština da ukine odluku o povećanju takse na uvoz robe iz Srbije (VIDEO)

  Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Djilas zatražio je danas ukidanje mere prištinskih vlasti kojima su takse na uvoz robe iz Srbije podignute na 100 odsto.

  Djilas je novinarima u Beogradu kazao da takva mera utiče na stabilnost celog regiona i onemogućava normalan život ljudima na Kosovu i Metohiji.

  „To će drastično povećati cene prehrambenih proizvoda. To će učiniti njihov život maltene nemogućim“, rekao je Djilas.

  Djilas je rekao da umesto da se ljudi mire, donose se takve mere koje ljude uteruju u sukobe, navodeći da svi znaju da je bila strašna istorija sukoba u tom delu Srbije.

  Upitan da oceni reakciju Beograda na te mere Prištine, Djilas je rekao da u ovom trenutku ne želi da politički priča o tome.

  „To je stav svih u savezu. Nije vreme za politiku i dalje svadje. Dajte, ako možemo da se jednom ujedinimo i imamo isti stav“, rekao je Djilas.

  Projekat Beograd na vodi veliko neistinito obećanje

  Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Djilas izjavio je danas da je Savez pokrenuo akciju „Stazama laži i obmana Aleksandra Vučića i ove vlasti“ i da su kao prvi korak u okviru nje želeli da ukažu da je projekat „Beograd na vodi“ jedno veliko neistinito obećanje dato gradjanima Beograda i Srbije.

  Djilas je novinare kod objekta Eurosalona na Beogradskom sajmu podsetio na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz februara 2015. godine datu televiziji Pink da će svi objekti koji su se tada nalazili na maketi projekta „Beograd na vodi“ biti izgradjeni u naredne četiri godine.

  „Kao što znate neće biti gotov ‘Beograd na vodi’ za nekoliko meseci“, rekao je Djilas.

  Djilas je podsetio i na Vučićevu izjavu iz januara 2014. godine za Novi Magazin kada je rekao da Al Abar u „Beograd na vodi“ ulaže 3,1 milijardu dolara i da je „njegov idejni plan da se počisti sve odatle, da to bude jedini zadatak Srbije“. „On obezbedjuje tri milijarde i 100 miliona dolara za izgradnju svega. Onda treba da vidimo kako ćemo i mi onda da se naplatimo prodajom toga kad se završi“, citirao je Djilas izjavu Vučića, koji je tada bio premijer Srbije.

  Djilas je kazao da „nema nikakvog ulaganje od 3,1 milijardu dolara stranog partnera u taj projekat“.

  „‘Beograd na vodi’ je privatni projekat, kako je rečeno, kad su ona dva nesrećna čoveka poginula pre neki mesec“, rekao je Djilas i dodao da se za sada ne zna tačno kolika je investicija stranog partnera, ali da se ona meri desetinama miliona, a ne milijardama evra.

  Djilas je kazao da su pre dva meseca od Ministarstva finansija Srbije tražili da im dostave tačne podatke o tome koliko košta eksproprijacija svih objekata i zemljišta za „Beograd na vodi“ koji plaća država Srbija.

  „Pominju se još neke zgrade koje se ruše. Mi smo u tom dopisu ukazali na objekat Eurosalona za koji je država Srbija isplatila 1,9 milijardi dinara, znači za taj objekat isplaćeno je nekih 16 miliona evra. Da li zaista mislite da taj objekat vredi 16 miliona evra“, upitao je Djilas.

  On je istakao da je za gradjane Srbije važno da čuju koliko je plaćeno za sve objekte i zemljište, koje ide tačno do ulaska na Beogradski sajam, jer to je granica „Beograda na vodi“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com