• Novosti online

  Djilas: Vučić umislio da je srednjevekovni vladar, bojkot jedina šansa da mu kažemo ne

  Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da je režim predsednika države Aleksandra Vučića pokrenuo novu seobu naroda, jer se hiljade gradjana Srbije iseljava u inostranstvo kako bi preživelo, i naglasio da on „mora biti demontiran kako bi se zaustavilo uništavanje Srbije“.

  „Bojkot je jedina šansa da kažemo: ne, Aleksandre Vučiću. Ne možeš da kradeš i varaš bez posledica, ne možeš da uništavaš Srbiju bez posledica. Kažeš da želiš da udješ u udžbenike istorije. I hoćeš, to ti obećavamo, ali kao najveći lažov i uništitelj Srbije u njenoj istoriji“, poručio je Djilas, navodeći da se ne može učestvovati na lažnim izborima.

  On je podsetio da su protesti opozicije počeli posle napada na Borka Stefanovića u Kruševcu i upozorio da „niko nije odgovarao za taj pokušaj ubistva, a Borko je preživeo samo pukom srećom“.

  „Ne možemo u Srbiji u kojoj se linčuju politički protivnici, što u medijima što fizički, dati legitimitet nekim lažnim izborima“, rekao je Djilas, na osnivanju Inicijativnog odbora SSP u Kruševcu, saopštila je ta stranka.

  Djilas je rekao da je Vučić „uništio sve institucije u Srbiji, napravio stranačku državu“, i da je „umislio da može da vlada kao neki srednjovekovni gospodar i donosi odluke o sudbinama ljudi“.

  „Progoni političke neistomišljenike i preko svojih medija uništava svakoga ko se usudi da kritikuje vlast. Ali najveći udar je izvršio na ljude na one koji danas ne mogu da prežive, one koji se u desetinama hiljada iseljavaju da bi u inostranstvu pronašli posao od koga će da žive“, rekao je Djilas.

  On je istakao da, „ako se ne zaustavi ovo zlo koje je zadesilo Srbiju, sutra neće imati ko da nas leči, ko da nam da injekciju, ko da uči našu decu, ko da nas vozi, ko da popravlja aparate, jer odlaze svi koji mogu i majstori, i kuvari, i pekari“.

  „Ovo su nove seobe naroda koje su posledica vladavine Vučića“, rekao je Djilas.

  On je, okupljene, upitao koliko ćešće idu na sahrane nego na babine, da li se povećavaju groblja ili raste broj škola, jer „Srbija odumire, niko ne vidi nadu“.

  „Pljačkaju u stotinama miliona evra, prvi smo u Evropi po korupciji. Dok gradjani nemaju novca za knjige deci, ni za lekove, ni da se prehrane, dok milion penzionera živi u potpunoj bedi, oni stotine miliona evra ubacuju u crnu rupu, jer su nesposobni“, naglasio je Djilas.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com