• Gradovi

  Djordjević: Brinemo o bezbednosti gradjanja jačanjem Vojske Srbije

   FOTO MINISTARSTVO ODBRANE DJORDJEVIC SARCEVIC

  Ministar odbrane Zoran Djordjević izjavio je danas da je briga o bezbednosti gradjana kroz jačanje operativne sposobnosti Vojske Srbije (VS) uskladjena s rastom ekonomije i poboljšanjem materijalnog položaja gradjana.

  „Nama je interes da vojska bude najmodernija i najbolje opremljena, da jača operativne sposobnosti, da može da zaštiti svoje gradjane, svoju teritoriju, svoje nebo i u tom pravcu razvijamo sve planove“, rekao je Djordjević za Radio-televiziju Srbije i dodao da se proces modernizacije VS odvija po kratkoročnim i dugoročnim planovima.

  Prema njegovim rečima, planovi modernizacije prvenstveno podrazumevaju opremanje VS protivvazdušnom odbranom.

  Naveo je da su Rusi zainteresovani da dodju u našu zemlju, kako bi se otvorio novi centar za modernizaciju i remont helikoptera MI, ističući da je i Srbija zainteresovana za to. „Sve ide u pravcu da to vrlo brzo zaživi. Prvo će to biti jedan mali regionalni centar, koji bi trebalo da izraste kasnije u veliki moderan centar za celu Jugoistočnu Evropu“, rekao je Djordjević.

  On je rekao da će remont šest MIG-ova 29 iz Rusije biti izvršen u Srbiji, navodeći da je u interesu zemlje da zaposleni u Vazduhoplovno tehničko remontnom zavodu „Momo Stanojlović“ učestvuju u remontu.

  „Čekamo da predsednik (Rusije Vladimir) Putin potpiše ukaz o vojno-tehničkoj pomoći i u zavisnosti od formulacije tog ukaza da li će biti pomoć ili po vojno-tehničkom sporazumu tako će biti i isporuka“, rekao je Djordjević.

  Upitan da li je Srbija spremna za veliki broj migranata ako ih Turska pusti da krenu ka Evropi, Djordjević je rekao da će Zajedničke snage VS i MUP-a biti spremne ako do toga dodje.

  „Do sada je sprečeno više od 20.000 ilegalnih ulazaka. Nama je prevashodno bitno da sprečimo ilegalne ulaske i da evidentiramo ko su ljudi koji žele da prodju kroz Srbiju“, rekao je on.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com