• Gradovi

  Djordjević na Medjunarodnoj konferenciji o darovitosti

  Medjunarodna naučno-stručna konferencija pod nazivom „Darovitost – prepoznavanje i podrška“ održana je danas u Novom Sadu, a skup je organizovala Mensa Srbija kako bi doprinela podizanju svesti o darovitim osobama kao resursu svake države.

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević rekao je na otvaranju da se tema skupa nije do sada mnogo razmatrala, ali da je darovitost veoma bitna, posebno kod dece, navedeno je u saopštenju ministarstva. „Izuzetno je važno prepoznati darovitost kod dece, čak i dok su u vrtiću. Tada je potrebno pokloniti im posebnu pažnju, kako bi dar koji poseduju mogla da usmere u pravom smeru“, rekao je ministar i naglasio da ulaganje države u darovite ljude može višestruko da se vrati celom društvu.

  Djordjević, koji je pozvan na konferenciju kao ministar, ali i kao član Mense, istakao je da će država menjati koncepciju pristupa prema darovitim ljudima, jer želi da ih na vreme prepozna i usmerava u najboljem pravcu.

  „Ukoliko ljudi rade ono što vole i u čemu su najbolji, to samo može Srbiji da donese dobro“, istakao je Djordjević i pozvao i Mensu i sve one koji rade na ovom projektu da apliciraju na projektima Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, jer kao institucija želi i može da pomogne i podrži sve talente u Srbiji.

  Prvi medjunarodni skup u Srbiji posvećen darovitosti treba da ukaže i na izazove sa kojima se suočavaju oni koji rade sa darovitim osobama.

  Na konferenciji učestvuje više od 100 predstavnika obrazovnih i naučnih institucija, ustanova socijalnog rada i nevladinih organizacija iz 12 evropskih zemalja, kao i članovi organizacije Mensa Srbije i drugih zemalja od kojih neke već imaju ozbiljne programe za rad sa darovitom decom i omladinom.

  Mensa je najstarija i najveća neprofitna medjunarodna organizacija koja okuplja osobe sa visokim koeficijentom inteligencije i ima više od 140.000 članova u više od 100 zemalja.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com