Novosti online

Ђорђевић: Нема патриотских изјава, на терену се одлучује

Рио – Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић уочи четвртфинала против Хрватске на Олимпијским играма изјавио је да је тај меч од великог значаја за обе селекције и да нема места за велике патриотске изјаве.„Мислим да више нема места неким великим патариотским изјавама. Ми смо фокусирани на нашу игру, на нашу огромну жељу да направимо добар резултат. Показали смо доста тога на овом турниру, а можемо и морамо још боље. То је једна утакмица, која је најважнија на сваком турниру. За то смо се спремали, бићемо ментално и физички спремни. Нема разлога да, осим великог респекта, имамо било какав страх”, изјавио је Ђорђевић.

О тензијама пред овај одлучујући дуел Ђорђевић каже да се не треба освртати на прошлост.„Састали смо се пред Олимпијске игре на турниру у Кордоби, ми смо играли без Теодосића, а они без Хезоње. Не треба се уопште освртати на оно што је било у прошлости или на тензије. Није то на нивоу на којем је било пре 15 година. Ова утакмица много значи свима нама”.

Према његовим речима Србија и Хрватска форсирају потпуно другачији стил игре.„Ми играмо брзо, притискамо лопту, стално у пресингу, са много додавања. Они су изузетно окренути ка индивидуалним квалитетима, пре свега Богдановића и Шарића који играју изузетан турнир, а имају и велико такмичарско искуство, иако је Шарић још млад играч. Уз Симона имају базу нападачке игре. На нама је да одговоримо, пре свега физички, добрим дуелима, сигурни у нашу игру, у наше ствари које нам трећу годину заредом дају добре резултате”, поручио је Ђорђевић.

Меч између Србије и Хрватске игра се у четвртак а победник ће се у полуфиналу састати са бољим из меча Аустралија – Литванија.

Петровић се храбри: Србији се није испунио сан да нас избегне

Покушај психолошког рата: селектор кошаркаша Хрватске апсолутно уверен у победу свог тима против нас и тврди да смо ми много више желели Литванију

Од нашег извештача

Рио – Александар Петровић се појавио пред групом хрватских и двојицом српских новинара после меча са Литванијом спреман. Био је наоштрен да прича. Да ли шта мисли, или шта би могло психолошки да утиче на његов тим или противника, не знамо. Али, изјаве некадашњег репрезентативца Југославије биле су најблаже речено оптимистичне. Неко би их назвао и безобразним. Без много поштовања свакако.

Селектор Хрватске почео је излагање као да је читао:

– У 35 дана Хрватска је победила сва три носиоца медаља са прошлогодишњег првенства Европе. Победили смо Шпанију, победили Литванију и на турниру у Кордоби, Француску. У четвртфиналу ћемо скинути и четвртог из Европе!

На чему базирате толики оптимизам, питао је један од хрватских колега.

–Имамо добар однос по позицијама. Поуздано знам да Срби нису хтели нас у четвртфиналу. Између Литваније и Хрватске дефинитивно су желели да им противник буде Литванија. Међутим, тај њихов сан се није испунио, играће се дерби. Утакмица је у апсолутном егалу. Евентуално један посто иде на њихову страну због психологије, можда због победе из Кордобе коју су остварили срећним шутем, иако је Хрватска доминирала 35 минута – наставио је у свом маниру Петровић.

И, наставио је да објашњава откуд толика сигурност да ће Хрватска играти полуфинале.

– Нама профил тешкаша апсолутно одговара. Тешкаше има и Србија. Наравно, играће се кошарка и 18. августа, али четвртфинале је догађај коме се ужасно веселимо. За разлику од Србије која је против Венецуеле и Кина имала убедљиве мечеве. Није било озбиљне утакмице у оној групи!

На питање која је Србија била на листи жељених противника, Петровић одговара:

– Имао сам другачији одабир пре Олимпијских игара, али сам током турнира то променио. Нисам хтео на Американце и на Аустралију. Ту мораш да чуваш све живо. Против Србије увек можемо да „откинемо“ по који метар или делић секунде са двојице-тројице играча. Против Аустралије то не сме. Зато сам желео да, ако можемо, идемо на Србију или Француску.

Ипак, Петровић је завршио са барем малим исказивањем поштовања према противнику:

–Изузетно сам срећан што играмо против такве велесиле каква је Србија. То је за нас кец на десетку, четвртфинале какво само можемо сањати.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh