• Novosti online

  Djordjević posetio bebu koja je pre mesec dana ostavljena pored puta u Malom Crniću

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević posetio je danas hraniteljsku porodicu koja je primila malog Tadiju, koji je pre mesec dana, a dva sata po rodjenju, ostavljen u korpi pored puta u Malom Crniću.

  „Mali Tadija se danas nalazi u sigurnim rukama, zdrav i sa osmehom na licu. Jedna tužna sudbina je pretila da se završi tragično, ali na sreću sada je sve u najboljem redu. Želim da poručim gradjanima da ćemo nastavitri da vodimo brigu o svim mališanima, jer deca su naš prioritet“, rekao je Djordjević, a saopštilo Ministarstvo.

  On je kazao i da je Centar za socijalni rad u slučaju malog Tadije obavio posao na najbolji mogući način.

  „Još jednom smo pokazali gradjanima, da država i Centar za socijalni rad, rade svoj posao odgovorno i planiramo da nastavimo da brinemo o svakom detetu naše zemlje“, rekao je Djordjević. . Posebni savetnik ministra zadužen za socijalnu zaštitu Dragan Vulević, kazao je da će se u narednih nekoliko meseci utvrditi porodično pravni status deteta i odrediti njegova dalja sudbina.

  „Ovo je drugi slučaj napuštanja maloletnog deteta u veoma lošim okolnostima i u oba slučaja Centar za rad je odradio svoj posao u skladu sa standardima stručnog rada. Ono što je najvažnije, je da je Centar odmah odredio lično ime deci, pronašli im staratelje, upisali ih u matičnu knjigu rodjenih i obezbedili im dalju zaštitu u okviru optimalnih uslova za njihov dalji rast i razvoj“, istakao je Vulević.

  Direktorka Centra za socijalni rad u Malom Crniću Dijana Mirković podsetila je da je taj centar 25. januara dobio informaciju od policijske uprave da je u naselju u Malom Crniću na lokalnom putu pronadjena beba, gde su već bili radnici Doma zdravlja i doktorka koja je pregledala bebu.

  Dodala je da je beba od 12. februara u hraniteljskoj porodici.

  „Hraniteljici smo predali dokumentaciju o detetu, obezbedili smo zdravstvenu zaštitu deteta koju hraniteljica može da koristi za lečenje deteta do dobijanja zdravstvene zaštite, napravili smo ugovor o hraniteljstvu i obezbedili smo jednokratnu novčanu pomoć za bebu“, rekla je Mirković.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com