• Novosti online

  Djordjević posetio decu ometenu u razvoju smeštenu u Domu Kolevka u Subotici

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević posetio je danas grupu od 240 dece ometene u razvoju smešenu u Domu „Kolevka“ koji je, kako je ocenio, treba da bude pravi primer svim ostalim domovima kada je reč o upravljanju i brizi o korisnicima.

  Vlada Srbije i Ministarstvo aktivno pomažu svim ustanovama socijalne zaštite, kako dnevnim boravcima tako i ustanovama za smeštaj osoba sa smetnjama u razvoju, jer im je cilj da korisnici, ali i zaposleni imaju komfornost u svakom mogućem smislu, rekao je Djordjević tokom posete upriličene povodom obeležavanja godinu dana rada Vlade Republike Srbije u mandatu predsednice Vlade Ane Brnabić.

  „Korisnici ustanove Kolevka zbrinuti su na najbolji mogući način, a to je i odraz odnosa države prema osobama sa smetnjama u razvoju. Nastojaćemo da njihove uslove života konstantno unapredjujemo, a u narednoj godini očekujemo i neka nova ulaganja. Deca ometena u razvoju imaju svoje potrebe, želje i snove, baš kao i svako drugo dete. Na nama je da im pružimo podršku da sve to i ostvare“, rekao je Djordjević.

  Direktor Doma Nenad Kozomora rekao je da ustanova trenutno ima 240 korisnika i da je od toga najveći broj dece u stacionarnom delu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com