• Gradovi

  Djordjević: Postoji opasnost od novih eksplozija

   

  Djordjević: Postoji opasnost od novih eksplozija
  Foto: Ministarstvo odbrane

   

  Ministar odbrane Srbije Zoran Djordjević izjavio je u utorak uveče u Kragujevcu da je požar u Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) ugašen, ali da postoji opasnost od novih eksplozija.

  Djordjević je novinarima posle obilaska TRZ-a kazao da je prilikom druge detonacije koja se dogodila oko 13.45 poginuo potpukovnik Miroslav Perišić, kao i da su nestale tri osobe „za kojima se intenzivno traga“.

  „Nestala lica se nalaze u opasnoj zoni kojoj trenutno ne možemo da pridjemo. Iz Beograda su krenule ekipe Ministarstva odbrane koje treba da donesu robot i dron pomoću kojih treba da vidimo kakvi su uslovi za prilazak objektu“, kazao je ministar.

  Djordjević je izrazio saučešće porodici potpukovnika Miroslava Perišića, za koga je naveo da je 26 godina bio zaposlen u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane, a da je dve godine radio u TRZ-u.

  Ministar je dodao da je 25 osoba hospitalizovano posle eksplozija i požara u Tehničko-remontnom zavodu.

  „Prva eksplozija dogodila se u 13.20 u objektu A 28 u kome se obavlja delaboracija municije a posle toga požar je zahvatio i taj objekat i objekat A 27. Vatrogasci, policajci i radnici Zavoda krenuli su da gase požar da bi se u 13.45 dogodila druga eksplozija“, rekao je ministar.

  Po njegovim rečima, objekat u kome je došlo do eksplozije uradjen je po „najvišim standardima“.

  Djordjević je naveo da je lično formirao komisiju koja će narednih dana ispitivati uzroke tog incidenta, dodavši da će javnost biti blagovremeno obaveštena o rezultatima istrage.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com