• Gradovi

  Djordjević: Svi zakoni u Srbiji antidiskriminatorni

   

   

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević danas je u razgovaru sa predstavnicima Svetske banke istakao je da su svi zakoni u Srbiji antidiskriminatorni i da Srbija ima mnogo bolje rezultate u toj oblasti nego druge zemlje u regionu.

  „Srbija saradjuje sa Švedskom i drugim skandinavskim zemljama u želji da dostigne svetske standarde u svim oblastima, da napredujemo po svakom pitanju, a pogotovo kada je reč o ravnopravnosti polova. Trenutno radimo na izradi Zakona o rodnoj ravnopravnosti, u saradnji sa Švedskom, za koju smatramo da je u tome najbolja i da ima najveće standarde, a u toku su i izmene i dopune Zakona o sprečavanju diskriminacije“, rekao je Djordjević.

  Dodao da će se paralelno raditi na planu informisanja javnosti, vodjenju medijskih kampanja i edukacije, a sve u cilju podizanja svesti gradjana i građanki o rodnoj ravnopravnosti, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

  Srbija, po oceni Djordjevića, može biti primer čak i nekim zemljama Eu kako žene mogu biti na visokim pozicijama i da taj posao vode vrlo uspešno.

  Rukovodilac programa Svetske banke Marko Hernandez predstavio je analize koje su potrebne za formiranje inovativnog mehanizma za ravnopravnost polova i istakao da je oblast unapredjenja rodne ravnopravnosti važna za pridruženje Srbije Evropskoj uniji, pogotovo iz poglavlja 19 i 23.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com