• Novosti online

  Djordjević uručio licencu za rad ustanovi Predah za decu ometenu u razvoju

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević uručio je danas licencu za rad organizacionoj jedinici „Predah“ u okviru Centra za smeštaj i dnevni boravak dece ometene u razvoju, a povodom Medjunarodnog dana osoba sa autizmom.

  On je, prisustvujući otvaranju te ustanove, zajedno sa zamenikom gradonačelnika Grada Beograda Goranom Vesić, rekao da se Vlada Srbije aktivno zalaže da odnos države prema gradjanima bude na najvišem mogućem nivou, a da ustanova „Predah“ po svim karakteristikama, predstavlja pravi primer kako treba da izgleda jedan objekat koji brine o osobama kojima je pomoć potrebna.

  „Želimo da korisnici ustanova ovakvog tipa imaju najbolju uslugu i verujemo da će im to pomoći u njihovom daljem razvoju. Cilj nam je da se najviši mogući standardi, kao što su postignuti u ovoj ustanovi, postignu i u svim ostalim ustanovama u celoj Srbiji, jer to naši gradjani svakako zaslužuju“, rekao je Djordjević.

  Zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić istakao je da se ova ustanova po svojim karakteristikama, stepenu zaštite i komfora može porediti sa takvim objektima u najrazvijenijim zemljama sveta.

  „Ovo je prvi ovakav objekat u Srbiji, najbolji u ovom trenutku na Balkanu i sigurno jedan od najboljih u Evropi. Ne postoji nijedan standard koji se primenjuje kada su u pitanju osobe sa autizmom koji ovde nije primenjen“, rekao je Vesić, dodajući da taj standard treba da slede i druge lokalne samouprave.

  Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je ustanova „Predah“ namenjena za privremeni i povremeni smeštaj korisnika sa smetnjama u razvoju koji u ovoj ustanovi maksimalno mogu boraviti 45 dana u toku godine, a 20 dana u kontinuitetu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com