• Novosti online

  Ђукановић: Спреман сам за наствак дијалога без услова

  ПОДГОРИЦА – Црногорски премијер и лидер владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић изјавио је вечерас да је спреман да се „без икаквог условљавања” настави дијалог у Скупштини Црне Горе о условима за ; паралементарне изборе, предвиђене у овој години.Дијалог је ; раније прекинут, без договора, а један од разлога је и то што је за ДПС ; неприхватљиво да на функцији председника парламента и даље буде Ранко Кривокапић, након што је његова Социјалдемократска партија (СДП), до тада чланица владајуће коалиције, 27. јануара ;гласала против поверења Влади Црне Горе.

  Ђукановић је рекао да Кривокапић не може бити медијатор међупартијског дијалога, већ само учесник као лидер СДП-а.

  Према речима Ђукановића, Кривокапић је у разговорима о новим изборима постављао услове који су имали карактер покушаја „комесарског” уплитања у смену руководства ; Радио-телевизије Црне Горе и у управљање јавним предузећима у којима држава има власништво.

  Лидер ДПС-а оценио је да Црна Гора није у политичкој кризи, већ у „стању политичке конфузије”.

  Ђукановић је то стање објаснио чињеницом да Влада Црна Гора одавно има ; ; опозицију од стране СДП-а, као једне од чланица владајуће коалиције. Такође, по његовим речима, опозиција у Црној Гори би хтела да на власт дође без избора. ;

  Конфузију је, уз то, како је рекао, изазвала и околност да су све опозиционе политичке партије, па чак и једна владајућа, СДП, у овом мандату доживеле унутрашње поделе.

  „Опозиција би хтела да буде опозиција на власти, сви хоће да ; буду власт”, казао је Ђукановић, указујући на актуелену специфичност политичке климе у Црној Гори.

  Говорећи о својој ранијој понуди опозицији за улазак у владу, он је рекао да је опозицији у дијалогу о новим изборима, без посредовања Европске уније, понуђено много више него што је македонска опозиција добила уз европску медијацију.

  Одговарајући на разне оптужбе Кривокапића и тврдње да је његова СДП заслужна за политичке успехе Црне Горе, Ђукановић је рекао да се ни обнова независности државе, ни позивница за улазак у НАТО не би остварили да ДПС није био носилац те политике.

  Лидер ДПС-а подсетио је та партија у 25 година свог постојања никад није пала испод 40 одсто подршке грађана.

  Ђукановић је рекао и да влада пружа пуну подршку свим државним институцијама у борби са организованим криминалом и корупцијом, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com