• BG

  Djukić Dejanović: Nije tačno da je 13. majki uskraćeno primenom Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom

   

   

  Ministarka zadužena za demografiju Slavica Djukić Dejanović negirala je danas da je 13.000 majki uskraćeno primenom Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom.

  Odgovarajući na pitanje poslanice Liges socoijaldemokrata Vojvodine Olene Papuge kada će biti izmenjen taj zakon zbog kojeg je oštećen velik broj majki, ministarka je rekla da je taj broj manji i da je pogrešno intereptirana informacija Vlade Srbije.

  „Krivo je interpretirana jedna informacija koja je iz Vlade izašla i to ne odgovara istini, ali ćemo u svakom slučaju na jesenjem zasedanju imati prilike da ispravimo sve što je moguće, a izvesne greške jesmo uočili“, rekla je Djukić Dejanović.

  Premijerka Ana Brnabić rekla je da će izmena tog zakona biti najverovatnije posle letnje pauze.

  Ona je rekla da če biti ispravljene greške prema ženama čija su primanja natprosečna, a njihova prava su oštećena zakonom. Rekla je i da će biti ispravljene greške zbog kojih pojedine majke primaju i 800 dinara mesečno.

  Brnabić je kazala da se razmatraju smanjenje računanja proseka plate sa 18 na 12 meseci, i da se razmara da li da se ženama koje primaju 800, 1.000 ili 2.000 dinara „obezbedi minimalna plata, prva tri meseca ili godinu dana“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com