• Gradovi

  Djukić Dejanović (SPS): Prevremeni poslanički izbori ukočili bi aktivnost Vlade

  Članica Vlade Srbije Slavica Djukić Dejanović (SPS) izjavila je da nema razloga da uporedo s lokalnim izborima u Beogradu budu i vanredni poslanički izbori, jer bi to ukočilo aktivnosti koje je započela Vlada.

  „Procenjujem, a i stav SPS je da bi izbori trebalo da budu kad im je vreme. Treba se pripremati za beogradske izbore koji bi trebalo da budu najkasnije u proleće. Nema razloga da parlamentarni izbori budu organizovani sa beogradskim“, rekla je Djukić Dejanović za „Večernje novosti“ od nedelje odgovarajući na pitanje da li bi uz gradske izbore trebalo raspisati i republičke.

  Ona je ocenila da bi se na taj način ukočile započete aktivnosti, pošto je, kako je dodala, jedan mandat realan period za koji može nešto da se učini i da se oceni učinak i Skupštine i Vlade.

  Upitana kako vidi „trenutne pritiske američke administracije po pitanju veza sa Rusijom“, Djukić Dejanović je rekla da je to „veoma složeno pitanje“ jer „naša pozicija i politčki cilj su da idemo ka Evropi i verujemo da se to neće ovoditi u pitanje“.

  Djukić Dejanović je nastavila rekavši: „A to da li imamo pravo na prijateljstvo sa Rusijom i da li treba da ga negujemo i dalje, pitanje je za gradjane Srbije i biće u skladu sa njihovom odlukom i željom“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com