• Novosti online

  Ђурић позвао Србе да гласају са Српску листу 19. маја

  Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је Србе на северу Косова и Метохије да изађу на изборе у недељу 19. маја и гласају за Српску листу да не би дозволили да Албанци преузму контролу над српским општинама.

  Указујући да се албанска страна нада да ће Срби 19. маја бити лењи и подељени и посвађани, Ђурић је поручио да „ми морамо да победимо за Србију”.

  „Ми тада бранимо наше кућне прагове и право да то буде српско као што је увек било. Они би хтели да у Косовској Митровици победи албански кандидат Гонџа Чауши. Неки нажалост су се и одавде нашли да то подрже, као ови из СЗС”, рекао је Ђурић гостујући на телевизији Пинк.

  Он је указао да ови избори нису такмичење као класичној политичкој утакмици, као у другим деловима Србије, преноси Танјуг.

  „Према Албанцима морамо да будемо јединствени и морамо сви да изађемо и да подржимо Српску листу, као једину српску опцију тамо”, нагласио је Ђурић.

  Он је осудио најаву једног од организатора протеста „1 од 5 милиона”, Марка Јакшића из Косовске Митровице, да ће гласати за кандидата албанске партије, оцењујући да то није наивно.

  „Он је сада јавно и отворено позвао грађане да гласају против српског кандидата, а за албанског кандидата. То све говори о њима и њиховој политици. Молим грађане на северу КиМ да не наседају на овакве ствари јер не смемо да дозволимо да паднемо у блато такве дневне политике којој ништа није свето и која је спремна све да жртвује зарад наде да би једног дана могли да се дочепају власти”, нагласио је Ђурић.

  Истакао је да ови избори у четири општине на северу КиМ немају никакве везе са дневном политиком.

  „Ово су избори у којима се ради о опстанку четири општине са српском већином”, закључио је Ђурић.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com