• Gradovi

  Djurić: Srbi na KiM da se okupe oko Srpske liste

  Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Djurić izjavio je danas da je za opstanak i budućnost tamošnjih Srba presudno da se okupe oko Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu 11. juna.

  „Srbi na Kosovu i Metohiji ne izlaze na izbore u šest kolona, već u jednoj koloni koja se zove Srpska lista… Srbija se ujedinjuje i okuplja oko srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji, koji predstavljaju interese srpskog naroda“, rekao je novinarima Djurić u Vladi Srbije posle sastanka premijera Aleksandra Vučića s predstavnicima Srpske liste.

  Djurić je kazao da će svi predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji upotrebiti sva sredstva da spreče kradju glasova i pokušaje zloupotrebe.

  „Naš narod na Kosovu i Metohiji treba da se okupi oko Srpske liste, jer ona znači nastavak podrške srpskim institucijama na Kosovu i Metohiji, institucionalne veze sa državom Srbijom, čiji je Kosovo i Metohija sastavni deo“, rekao je Djurić.

  Istakao je da je jedino Srpska lista spremna da sačuva interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i da spreči formiranje vojske Kosova.

  „Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije su jedino u stanju da u pokrajinskoj skupštini spreče formiranje takozvane Vojske Kosova. Albancima je ovaj put potrebno samo četiri od 10 poslanika iz redova Srba da formiraju Vojsku Kosova. Ne treba nikome da objašnjavamo šta bi to značilo za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je Djurić.

  On je dodao da Albanci pokušajima da kupovinom dodju do pojedinih srpskih predstavnika. „Njihovo nastojanje je da uzmu najveći deo nealbanskog korpusa i stave pod svoju kontrolu“, rekao je Djurić.

  Djurić je rekao da Vlada Srbije nastavlja kontinuiranu podršku Srbima na Kosovu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com